Un start-up inteligent poate avea un real succes atunci când există o prezentare bună pe site-urile de crowdfunding. Este și povestea din spatele creării unui parasolar universal pentru camere foto și video care are o mulțime de avantaje.

Autor: Vlad Manolache

Ideea de a avea un singur parasolar care să se potrivească la toate obiectivele unui aparat de fotografiat a devenit una de succes și a adunat pe o platformă de crowdfunding peste 243.000 de dolari. Start-up-ul ar putea deveni unul de succes dacă ne gândim la utilitatea produsului inventat și la multitudinea de fotografi de pe planetă.

Care sunt principalele avantaje ale parasolarului universal

Fotografii cunosc limitele parasolarelor de plastic ale obiectivelor, iar toate dezavanatajele lor au devenit avantaje ale noului parasolar universal creat de KUVRD. Este universal, ceea ce înseamnă că economisim bani și loc în geanta foto. Creat sub forma unui burduf de cauciuc, este extrem de rezistent și poate fi purtat și în buzunarul de la spate. Oferă o protecție în plus obiectivului în cazul în care se întâmplă să scăpăm aparatul foto din mână.

O altă găselniță a creatorului a fost să îl proiecteze în așa fel încât să i se potrivească aproape orice fel de filtru datorită unor cercuri modelate în bucata de cauciuc.

Materialul și forma parasolarului universal oferă fotografului posibilitatea de a face fotografii prin sticlă fără să se mai lupte cu reflexiile.

Conform producătorului, prețul unui astfel de parasolar este de 25 de dolari.

Citește și: ZEISS ZX1, camera digitală compactă full frame cu Lightroom integrat

Ar fi și un dezavantaj

Din prezentarea oficială, mi s-a părut că ar exista și un dezavantaj al creației celor de la KUVRD. Atunci când este deschis complet, cauciucul devine foarte flexibil, ceea ce ar împiedica fotograful să realizeze anumite tipuri de fotografii, cum ar fi cea de sport sau de stradă, unde urmărirea subiectului impune mișcări ample și rapide ale aparatului de fotografiat.

Lumea ta îți recomandă să citești și: Fotografia cu telefonul. Cinci sfaturi utile

sursă foto: Indiegogo.com

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here