Noua interfață Facebook are multe avantaje, dar se pare că suntem împinși spre utilizarea ei înainte ca cei care au creat-o să rezolve toate problemele.

Autor: Vlad Manolache

Pot spun că este previzibilă strategia celor de la Facebook de a ne conduce către noua interfață, în timp ce versiunea veche va deveni în curând istorie . Deși am încercat să o evit pe cât posibil, acum am ajuns să o utilizez în speranța că mă voi obișnui mai repede cu “viitorul”. După mai bine de o cinci zile de utilizare am descoperit câteva lucruri care mi-au displăcut, dar și câteva avantaje care par să ajute la economisirea timpului.

Câteva dezavantaje și erori descoperite de mine la varianta pentru desktop

Noua interfață Facebook a creat disconfort multor utilizatori care nu își petrec neapărat o treime din viață pe rețelele de socializare. Cei mai în vârstă, care s-au obișnuit extrem de greu să utilizeze Facebook și asta doar pentru a vedea poze cu nepoții și copiii lor, au de furcă până când se vor obișnui cu noul stil care a eliminat casetele bine conturate.

Un alt dezavantaj mi se pare a fi zona mult prea mare de alb care jenează ochii, mai ales dacă utilizăm monitoare mari, și care ar putea face ca timpul petrecut pe Facebook să scadă, ceea ce cred că nu a făcut parte din planul companiei. E adevărat că ni se pune la dispoziție și modul întunecat, dar aici dezavantajul mi se pare a fi faptul că Facebook pierde din elementele identitare.

Un aspect pe care tind să îl clasific la erori și să nu îl pun pe seama zgârceniei celor de la Facebook, este blocarea de multe ori a rețelei în momentul urcării fotografiilor de mari dimensiuni. Până acum, varianta veche modifica automat dimensiunile fotografiei și ne scutea de redimensionare. Asta înseamnă că Facebook se pare că ori a uitat să rezolve o astfel de problemă, ori a creat intenționat acest lag tocmai pentru a evita încărcarea serverelor ori a rețelei cu un soft de redimensionare.

Citește și: Tehnologia 5G, la pachet cu noi riscuri pentru utilizatori. Ce va trebui să facem

O altă problemă care nu știu dacă este o eroare nevinovată sau o chestiune intenționată, a fost depistată de mine în momentul distribuirii unei postări pe mai multe grupuri. De multe ori, după un anumit număr de distribuiri, apare un mesaj care îmi spune că a fost depistată o eroare și nu îmi permite să continui distribuirea.

Tot la capitolul “share”, spre deosebire de interfața veche, acum există o eroare în afișarea corectă a numărului de distribuiri ale unei postări, fapt ce îi poate încurca pe cei care utilizează pagini pentru promovarea unui business.

Există și câteva avantaje

Noua interfață Facebook vine la pachet cu un nou sistem de distribuire a postărilor care, exceptând problemele prezentate mai sus, ajută utilizatorul să economisească mult timp prin eliminarea unor comenzi. Mai exact, acum, la distribuire, apare enumerarea tuturor grupurilor și este de ajuns câte un clic pentru a împrăștia postarea, fără să repeți toată operațiunea de la început.

Un aspect pe care îl consider un avantaj este spațiul mai generos oferit postărilor. Pe desktop este mult mai plăcut să vezi fotografiile din news feed-ul Facebook la o dimensiune care să mai necesite deschiderea lor. Sau cel puțin asta e impresia mea care poate fi influențată de noua grafică minimalistă fără prea multe încadrări.

Lumea ta îți recomandă să citești și: Fotografia cu telefonul. Cinci sfaturi utile

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here