Pasionații de fotografie din București și din apropiere au parte de două expoziții extrem de interesante. Una este deja în desfășurare, iar cealaltă se va deschide peste două zile. Așa că bucurați-vă și purtați mască!

Autor: Vlad Manolache

În vremuri umbrite de probleme financiare, restricții și pandemie, trebuie să știm că încă există licăriri care ne pot oferi o stare mai bună și o experiență minunată. Astăzi m-am gândit să fac două recomandări pentru iubitorii de fotografie, mai ales că nu se șție cât timp ne mai putem bucura de mersul la expoziții.

“Mătușa. Media mix pe fotografie”

Astăzi este ultima zi în care puteți vedea expoziția “Mătușa. Media mix pe fotografie” de la Muzeul Național al Țăranului Român. Lucrările aparțin artistei fotograf Kathleen Laraia McLaughlin, din SUA, care expune viața în fotografii din satul Sârbi, județul Maramureș, unde a locuit mai bine de un an. Am putea avea surpriza să luăm contact cu o viziune total diferită asupra satului maramureșan.

“Expoziția „Mătușa” reunește fotografii făcute Ilenei, mătușa familiei care a găzduit-o pe artistă și soțului acesteia, Vasile, două persoane de care Kathleen Laraia McLaughlin se atașase în mod deosebit, precum și altor membri ai familiei. Cum în 2018 a aflat de trecerea în neființă a Ilenei, artista fotograf a decis să dedice o expoziție memoriei femeii care a impresionat-o, în primul rând, pentru simplitatea și firescul ei, dar și pentru că, neavând copii, urma să se spună în comunitate, la înmormântarea acesteia, că a avut o viață lipsită de sens. Expoziția își propune, astfel, să recupereze sensul vieții mătușii Ileana, îmbinând obiectele personale ale acesteia cu fotografiile care o prezintă în varii ipostaze de-a lungul timpului pe care Kathleen l-a petrecut alături de familia acesteia. Expoziția a fost găzduită în 2019 la Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului“.Vernisajul se va desfășura în absența fizică a artistei, din motive generate de criza pandemică, însă Kathleen Laraia McLaughlin va fi prezentă virtual”, scriu organizatorii.

Citește și: Fotograf începător? Cinci greșeli de evitat la început de drum

Expoziţie de pictură şi fotografie «Fine Art Vision 20 / 20

Un alt eveniment pe care trebuie să îl bifez, este expoziţia de pictură şi fotografie “Fine Art Vision 20 / 20” care va putea fi vizitată începând de luni, ora 10.00, la Galeria Romană (Lascăr Catargiu nr.1, sector 1).

“Expoziţia prezintă un concept original, şi anume tehnica “Giclée fine art print” – reproducere digitală după opere de artă pe suport imprimat cu jet de cerneală Această tehnică este folosită de artişti şi galerii pentru reproducerile de înaltă calitate.
Vor expune în acelaşi spaţiu 5 artiști români contemporani, clienți ai studioului Fine Art Imaging, fiecare cu stilul său propriu, într-un eveniment unitar şi de înaltă calitate artistică.
În premieră la București, vor fi expuse față în față lucrarea originală și reproducerea digitală Giclèe.Vă invităm astfel să descoperiți «5 artiști – 5 colecții – 5 vernisaje»
• JEANINA RAT_”The Greatness of Yantras” 14 Octombrie 18:30
• DACIANA TARASI _”Vibrație, Lemn şii Culoare” 15 Octombrie 18 :30
• LAVINIA FALCAN_ “Culoarea emoțiilor” 16 Octombrie 18 :30
• STEFAN SURUGIU_ “Naked Soul” 17 Octombrie 11:00
• SERBAN BONCIOCAT_”Detalii ritmice” 22 Octombrie 18 :30Expoziția este organizată de «Fine Art Imaging» cu sediul in București, Căderea Bastiliei nr. 12. Studioul «Fine Art Imaging» este specializat în imprimare artistică și reproducere digitală la calitate muzeală, cu 9 ani de experiență în Praga, Montreal și București.Veți găsi mai multe informații despre expoziţie aici: https://www.fineartimaging.studio/fine-art-vision-2020• Expoziţia „FINE ART VISION 20 / 20 „ va fi deschisă în perioada 12 -24 oct 2020, aceasta putănd fi vizitată conform orarului galeriei: Luni-vineri: 10:00-18:00 & Sâmbătă : 10:00-15:00.
• Acest proiect face parte din programul de susținere a galeriilor de artă din București inițiat de Primăria Capitalei prin Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public și Centrul Cultural Expo Arte”, scriu organizatorii.

Lumea ta îți recomandă să citești și: Cinci sfaturi ce la cei mai mari fotografi ai lumii

Sursă foto: Pixabay.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here