Am făcut cercetări, am întrebat fotografi, am ascultat părerile distribuitorilor și am ales un trepied foto bun pentru mine. Dacă ești în căutare de așa ceva, atunci îți voi oferi câteva sugestii pentru a-ți ușura munca.

Autor: Vlad Manolache

Atunci când alegem un trepied foto potrivit, trebuie să ținem cont de câteva aspecte importante. În primul rând, nu este indicat să ne zgârcim și să cumpărăm vreo jucărie de 100 de lei, pentru că vom avea surprize neplăcute și vom vedea foarte repede care îi sunt limitele. Eu am făcut greșeala asta și am sesizat că cel pe care l-am cumpărat prima dată  mai mult m-a încurcat în desfășurarea activității decât să mă ajute. Prețul se reflectă în calitate, iar asta se vede rapid, atunci când balamalele încep să cedeze sub greutatea camerei și refuză să se blocheze în poziția în care îți dorești să fotografiez. Mai mult, cele ieftine nu permit o manevrare separată a fiecărui braț, iar asta poate provoca mari neplăceri atunci când ne dorim să facem fotografii în natură în locuri în care este avem nevoie de stabilitate. Cu toate astea, și cele ieftine pot fi utilizate cu succes în cazul în care le-am folosi în regim de amator pentru a face o fotografie de noapte din când în când pe un plan cu o înclinație decentă, sau în cazul în care filmăm pentru un vlog. Așa că, înainte de toate trebuie să știm pentru ce avem nevoie de un trepied.

Atunci când alegem un trepied foto, trebuie să avem în vedere greutatea pe care o susține și mai ales ca cifra să fie garantată de compania producătoare.

Un trepied decent care poate fi utilizat în foarte multe tipuri de fotografie este cel care are brațele independente și care oferă cât mai multă libertate în poziționare.

Înălțimea maximă a trepiedului este o altă componentă importantă pentru că are legătură cu un anumit conform de care fotograful are nevoie pentru a se putea concentra mai mult pe compoziție, setări și moment al declanșării și nu pe durerile de spate.

Citește și: Ce trebuie să știi înainte de a deschide un magazin online de haine

În cazul în care ne concentrăm pe fotografia de produs, este util un trepied care să poată permite poziționarea coloanei pe orizontal pentru a ajuta la poziționarea camerei deasupra obiectelor care trebuie fotografiate.

Și nu în ultimul rând, este importantă garanția pe care o oferă producătorul. Un trepied garantat 5 sau zece ani va fi întotdeauna mult mai rezistent în timp decât unul pentru care producătorul nu garantează mai mult de un an sau doi.

Câteva propuneri de trepiede sub 600 lei

Pentru un trepied decent care ne va fi alături ani de zile, trebuie să scoatem din buzunar câteva sute de lei. Printre cele mai bune, într-o limită a 600 de lei, pe care le-am văzut și testat zilele astea, se numără cele de la manfrotto din gama element, Benro iTrip Tripod Kit Ser 2 IH1 Hd, Benro iFoto FIF19AIB0 Trepied Aluminiu și la o oarecare distanță câteva de la Rollei.

Lumea ta îți recomandă să citești și: Fotografia alb-negru, sugestii și alte aspecte utile

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here