Tamron face un pas curajos într-o perioadă în care mulți fotografi fac mai degrabă economii decât investiții în aparatură. Cu toate astea, noul obiectiv 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD pentru Sony trebuie băgat în seamă.

Autor: Vlad Manolache

Calitatea obiectivelor Tamron a crescut foarte mult de la o generație la alta. Au devenit competitive prin păstrarea unor prețuri mult mai mici decât Sigma sau cele produse de Nikon, Canon ori Sony. Pe aceeași strategie a mizat compania și în cazul noului obiectiv 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD pentru Sony, un zoom de calitate pentru aparatele de fotografiat mirrorless.

Noul obiectiv RXD oferă o funcționare rapidă, de înaltă precizie și silențioasă și de asemenea profită din plin de funcțiile din cameră, inclusiv funcțiile AF Hybrid Fast AF și Eye AF.

Compania îl recomandă atât pentru fotografia sportivă, cât și pentru fotografia de animale sălbatice. Din punctul meu de vedere, însă, un obiectiv de 300 de milimetri nu este suficient pentru fotografierea oricărui tip de competiție sportivă.

Un alt aspect interesant de observat, este promisiunea celor de la Tamron referitoare la o performanță optică cu o corecție a aberației care oferă o calitate ridicată a imaginii.

Obiectivul este realizat dintr-un aliaj de aluminiu-magneziu și are o construcție care permite utilizarea îndelungată în condiții de umiditate ridicată.

Tamron 70-300mm F/4.5-6.3 Di III RXD va apărea pe 30 octombrie și va costa în jur de 550 de dolari. Există deja site-uri pe care se pot înregistra precomenzi.

În privința calității obiectivelor Tamron, pot spune că cele din seria g2 și echivalentul pentru Sony sunt mai mult decât decente. Utilizez un 24-70mm de un an și încă nu am depistat încă vreo problemă majoră. Cât despre calitatea lentilelor, este o diferență uriașă față de prima generație.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here