Pentax K-3 Mark III va puncta, în vremuri de pandemie, un record deloc de neglijat: 1,6 milioane ISO. Când am auzit prima dată despre ambiția companiei, am crezut ca este doar o strategie de marketing. Acum, după un an de teste, sunt pregătiți să îl lanseze pe piață. 

Autor: Vlad Manolache

Pentax K-3 Mark III are șanse de a deveni unul dintre cele mai apreciate aparate foto din 2021, dacă specificațiile prezentate până acum sunt reale. Producătorul susține că noua cameră va avea un câmp ISO de la 100 până la 1,6 milioane, ceea ce pare a deveni un obiectiv greu de atins de principalii concurenți. Și nu se oprește la promisiunea de a ne oferi o doar cameră care va face fotografii rezonabile în lumină foarte scăzută.

Un alt punct forte este sistemul AF care va avea 101 puncte, ceea ce îl pune în cursă cu Nikon D 500.

În comparație cu generația trecută, Pentax K-3 Mark III vine cu un senzor mai performant de 25,73MP. Printre alte performanțe ale camerei se numără viteza de 12 fps, capacitatea de a filma 4K și FullHD. Se mai cunoaște faptul că suportă microfon extern și este prevăzut cu două slot-uri de carduri SD.

Citește și: Fotografii de toamnă. Câteva sugestii pentru pasionați

La capitolul conectivitate, camera va avea WiFi de  2.4 GHz și Bluetooth 4.2. Dimensiunile sunt 134.5 x 103.5 x 73.5mm și cântărește 735g. Nu avem încă nicio informație oficială referitoare la prețul noului Pentax K-3 Mark III, însă îl vom alfa în februarie 2021, când va intra pe piață.

Lumea ta îți recomandă să citești și: Cum alegi un trepied foto bun la un preț rezonabil

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here