Stefano De Luigi este unul dintre cei care a ales să vorbească lumii despre artă prin limbajul fotografiei. Proiectele lui au adus în lumină o viziune asupra lumii și fotografiei care a atras atenția celor mai mari publicații.

Autor: Vlad Manolache

Înțelegerea fotografiei presupune, printre altele, o continuă cercetare și căutare atât în exterior cât și în interiorul fiecăruia. Până la descoperirea stilului care oferă imaginii amprenta personală, elementul de originalitate, poate fi un drum anevoios. Astăzi am ales să scriu câteva rânduri despre Stefano De Luigi, un fotograf al cărui stil nu cred că poate fi confundat, lucru deloc ușor.

Sursă foto: stefanodeluigi.com.

Este un fotograf italian, născut în 1964, care și-a petrecut o mare parte din viață între Roma, Milano și Paris, iar primul pas important în carieră a fost obținerea unui job la Luvru, unul dintre cele mai mari muzee din lume, unde a lucrat din 1989 până în 1996. După ce a încheiat colaborarea, a continuat să fotografieze, să creeze proiecte, să prezinte lumea dintr-o perspectivă care a stârnit interesul marilor critici.

 

Sursă foto: stefanodeluigi.com.

Citește și: Pentax K-3 Mark III promite 1,6 milioane ISO

Așa a ajuns să câștige premii important, printre care se World Press Photo (1998, 2007, 2010, 2011), Eugene Smith (2008), Getty Grant, Days Japan International Photojournalism Award (2010), Syngenta Photography Award (2015).

Sursă foto: stefanodeluigi.com.

Stefano De Luigi a publicat și trei cărți de fotografie care centrate pe proiecte de succes: “Pornoland” (Thames & Hudson-2004), “Blanco” (Trolley, 2010), and “iDyssey (Edition Bessard 2017).

O parte din fotografiile lui pot fi văzute pe site-ul stefanodeluigi.com.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Fotografii de toamnă. Câteva sugestii pentru pasionați

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here