Două aspecte principale i-au determinat pe cei de la Nikon să ia o decizie radicală. Odată cu mutarea strategică se va reduce semnificativ și numărul angajaților. 

Autor: Vlad Manolache

Până și giganții suferă atunci când tehnologia devine tot mai accesibilă. Nikon a luat decizia de a muta, până în 2022, o parte importantă a producției sale din Japonia în Thailanda. Decizia radicală va conduce și la reducerea cu 20% a forței de muncă, ceea ce înseamnă aproximativ 2000 de oameni care vor pleca din companie, conform petapixel.com.

Conform informațiilor apărute în spațiul public, Nikon va continua să producă în Japonia senzorii “LiDAR” și să păstreze tot acolo departamentul de inspecție a camerelor.

Decizia a fost luată după ce rezultatele financiare au arătat că Nikon a pierdut 183,3 milioane de dolari în trimestrul doi al anului.

Citește și: Fotografii de toamnă. Câteva sugestii pentru pasionați

Cauzele scăderii vânzărilor și a reorganizării companiei au fost, conform publicației citate, criza economică generată de pandemia de Covid 19 și evoluția tehnologiei în segmentul smartphone. Camerele performante ale telefoanelor mobile au adus reale dificultăți tuturor companiilor care produc aparate foto profesionale.

Și așa cum era de așteptat, există voci care spun că Nikon își va concentra strategia de viitor pe producerea unui număr mare de camere mirrorless. Nu există însă nicio informație oficială care să confirme că japonezii vor renunța, într-un viitor mediu sau îndepărtat, la producerea DSLR-urilor.

Dincolo de rumori și strategii schimbate, Nikon rămâne unul dintre principalii jucători de pe piața foto-video. Așa că fanii brand-ului, printre care mă număr, nu au de ce să își facă griji în privința calității viitoarelor camere.

Lumea ta îți recomandă să citești și: Ce camere folosesc fotografii lui Biden și Trump.

 

 

4 COMMENTS

  1. “2000 de oameni care pleca din companie”…ai vrut sa spui “vor pleca”.
    “. Camerele performante ale telefoanelor mobile a adus”…corect “au adus”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here