Cu toții am ascultat cel puțin o melodie a muzicianului Lenny Kravitz, dar puțini au văzut fotografiile realizate de el. În 2015 cântărețul a demonstrat că este și un fotograf talentat. Are chiar și o cameră cu totul specială creată de Leica.

Autor: Vlad Manolache

Lenny Kravitz are o poveste frumoasă cu fotografia, care a început cu mulți ani în urmă. Mai exact, în copilărie, atunci când a început să înțeleagă munca tatălui său, Seymour Kravitz, un fotojurnalist foarte apreciat. La întoarcerea sa din Războiul din Vietnam, Seymour i-a dăruit lui Lenny un aparat foto Leica de care starul s-a îndrăgostit pentru totdeauna. Așa a început idila dintre muzician și fotografie.

Citește și: Proiectul “Pandemic”, viziunea mea despre lumea de azi

A fotografiat ani de zile doar pentru propria satisfacție și a ținut în secret pasiunea pentru imagine până în ziua în care a arătat câteva lucrări fotografului francez de fashion Jean-Baptiste Mondino, de la care a primit prima validare. A fost momentul în care a prins curaj să arate cealaltă pasiune lumii și în 2015 Lenny Krevitz a lansat prima sa carte de fotografie “Flash” și expoziția cu același nume. Este vorba despre o expoziție cu fotografii în care Lenny i-a surprins pe cei care l-au fotografiat de-a lungul timpului.

În același an, Leica a lansat și o cameră foto ediție limitată “designed by Kravitz”. Particularitatea camerei era carcasa care a fost construită asemenea unui aparat foto apărut cu 20 de ani în urmă. Camera cu aspectul vintage a fost un omagiu adus tatălui cântărețului. Au fost realizate doar 125 de camere din acel model, iar prețul de vânzare a fost de 22.500 euro/unitate.

În 2019, Lenny Kravitz și Leica au colaborat din nou pentru realizarea unui eveniment, numit “LEICA M MONOCHROM ‘DRIFTER’ by KRAVITZ DESIGN”. În cadrul show-ului cei de la Leica au lansat o ediție specială a noii camere, a cărei carcasă este învelită în piele de piton.

Lumea ta te invită să citești și: Nikon, decizie radicală din cauza crizei

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here