Fine art este un concept care hipnotizează, de la un an la altul, tot mai mulți fotografi creativi dornici să monteze povești cu stare. Milos Nejezchleb este unul dintre cei care s-au remarcat în ultimii ani cu proiecte premiate și publicate în reviste de top din lume.

Autor: Vlad Manolache

Fotografia fine art este dovada că astăzi singura limită a fotografului este impusă doar de imaginație. Nu mai există reguli sau “asta nu se face” în fotografie atât timp cât rezultatul final este unul care se poate încadra în totalitate la categoria artă. Știu că sunt mulți fotografi care susțin că acest concept nu are legătură cu fotografia pentru că impune de cele mai multe ori crearea unui decor, transformarea unui subiect într-un personaj al poveștii artistului, aranjarea elementelor din cadru în cele mai mici detalii și chiar și o prelucrare minuțioasă și avansată a fotografiei. Cu toate astea fotografia fine art este de multe ori vedeta unor concursuri internaționale de renume.

Citește și: Nikon, decizie radicală din cauza crizei

Deși pare a fi un tip nou de fotografie, el se pare că își are originile prin anii 1939 când Alfred Stieglitz a început să ofere fotografiilor sale de portret o aură de lucrare pictată. În  opinia mea, conceptului i-a fost oferită o altă dimensiune de către David LaChapelle, unul dintre fotografii căutați de vedete uriașe pentru fotografiile lui creative și chiar pentru realizarea unor videoclipuri total diferite față de stilul impus anilor 2000.

Unul dintre fotografii momentului, focusați pe fotografia conceptuală, este Milos Nejezchleb, din Cehia, care a reușit în ultimii patru ani să își treacă în palmares numeroase premii și apariții publicații valoroase. A fost câștigător al concursurilor Nikon Calendar 2018 și Nikon Calendar 2019, Malta Internation Photo Award, Czech Press Photo, a câștigat locul doi la FAPA London, categoria Concept și multe altele.

Printre primele realizări notabile ale lui Milos Nejezchleb se se numără publicarea proiectului “Milkiller” în “The best of VOGUE (Italy)”. Proiectul premiat poate fi văzut pe site-ul lui http://www.nejmil.com/.

Vă las să îl descoperiți singuri și să îmi scrieți despre ceea ce v-a impresioant mai mult sau mai puțin.

Lumea ta îți recomandă să citești și: Proiectul “Pandemic”, viziunea mea despre lumea de azi

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here