Recomand o expoziție online de fotografie a artistului Zanele Muholi. Mesajul este puternic și potrivit contextului actual din Statele Unite ale Americii și nu numai. Aș putea spune că este mai mult o expoziție-manifest cu accente artistice. 

Autor: Vlad Manolache

Pare greu de crezut că mai putem vorbi despre așa ceva în 2021, însă politicile rasiale încă reprezintă o problemă în multe state. Chiar și în marea casă a democrației, SUA, frustrările oamenilor au îmbrăcat forma protestelor după uciderea de către poliția americană a lui George Floyd. Mulți au vorbit atunci despre faptul că a fost o dovadă a unui tratament aplicat doar cetățenilor afro-americani.

Există încă în lume judecăți nedrepte bazate pe gen, sexualitate și rasă, care, din păcate, se petrec în umbra unei tăceri generale care a început să se confunde pe alocuri cu acceptarea, iar asta este total contrar cu ceea ce pretindem că suntem.

Știu că poate părea departe de noi subiectul, însă expoziția online a lui Zanele Muholi, fotograf și un activist vizual din Durban, Africa de Sud, este un manifest artistic menit să aducă pacea, să ne ajute să ne punem întrebări și să ne găsim puterea de reflexie și curajul de a ne exprima prin creație.

Zanele Muholi susține că a creat această expoziție să încurajeze “oamenii să fie suficient de curajoși încât să ocupe spațiu, suficient de curajoși să creeze fără teama de a fi defăimat…”.

Expoziția o puteți vedea online pe “arts and culture”, site-ul și aplicația create de Google. Accesează AICI.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Proiectul “Pandemic”, viziunea mea despre lumea de azi

*sursa foto: https://artsandculture.google.com/story/QgUBvPy1skfJ-w

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here