Cei mai buni săritori din lume și-au arătat, în acest sfârșit de săptămână, măiestria pe trambulinele de la Râșnov. Etapa de Cupă Mondială care s-a desfășurat pe Baza Olimpică de la poalele Cetății Râșnov a adus victorii ale reprezentanților japonezi atât la masculin cât și la feminin. Starurile echipei japoneze, Ryoyu Kobayashi și Sara Takanashi, au adunat împreună, după victoria din România, un număr record de 77 victorii în circuitul mondial.

Astăzi, în ultima zi a competiției, Râșnovul a scris istorie organizând, pentru prima oară, și competiția de Cupă Mondială pe echipe mixte (fete + băieți). Proba a fost câștigată de echipa Norvegiei, podiumul fiind completat de echipele Sloveniei și Austriei.

Federația Internațională de Sărituri cu Schiurile a apreciat condițiile impecabile asigurate pentru desfășurarea etapei de la Rășnov. “Întotdeauna, Râșnovul a îndeplinit toate condițiile cerute de organizatori. Partenerii noștri internaționali ne-au spus că la Râșnov niciodată nu a fost nimic care să nu se poată, de aceea doresc să revină de fiecare dată” a declarat primarul orașului, Liviu Butnariu.

Autoritățile locale au lucrat zi și noapte pentru ca trambulina și zona de concurs să aibă tot ce trebuie, iar temperaturile scăzute din aceste zile au contribuit ca trambulina, zona de elan și de aterizare să aibă suficientă zăpadă pentru desfășurarea spectacolului sportiv.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here