OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro au fost arătate publicului și se prefigurează un succes răsunător. Scrisul ăla mic de sub camere foto au stârnit curiozitatea mult pasionați de fotografie. Pentru că nu prea poți să te numeși fotograf și să nu fi auzit de Hasselblad.

Autor: Vlad Manolache

Anul 2020 a adus o schimbare de abordare a celor de la OnePlus care s-au gândit că pandemia va atrage după sine o criză economică, motiv pentru care au lansat pe piață smartphone-urile din categoria nord care s-au poziționat acceptabil în zona mid-range. Este drept că mulți deja se grăbiseră să le cânte prohodul pentru că nu au mai venit cu nimic care să impresioneze. Și hop au apărut OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro care au închis multe guri când pe spatele telefoanelor a apărut scris “Hasselblad”.

Cine s-ar fi gândit vreodată că cea mai renumită companie producătoare de aparate foto format mediu se va preta să lucreze la niște camere minuscule pentru telefoane. Acum sunt curios cam câte propuneri au avut între timp cei de la Phase One de la companiile de telefonie mobilă. Nu cred că va trece mult timp până când îi vom vedea și pe ei în luptă.

OnePlus 9 Pro, specificații demne de un flagship

Și pentru că vedeta este cameră, trebuie să știi și ce performanțe ne garantează cei de la OnePlus. Pe spate, există o cameră principală de 48 MP, cu senzor 1/1.43″, cu o diafragmă de 1.8 și cu o distanță focală echivalentă cu 23mm. Mai există o cameră ultra-wide de 50 MP cu focală de 2.2, echivalentul a 14 mm, un tele de 8 MP cu o apertură de 2.4 și un monochrome de doi care pe mine mă încântă la nebunie!. Avem un multi autofocus și multe funcții (Nightscape, Super Macro, UltraShot HDR, Smart Scene Recognition, Portrait mode, Pro mode, Panorama, Tilt-shift mode, Focus Peaking, Cat/Dog Face Focus, Raw file, Filters, Super Stable, Video Nightscape, Video HDR, Video Portrait, Focus Tracking, Timelapse, Hyperlapse)

Pe partea de video se pare că se va impune ușor în fața rivalilor cu specificațiile aste: 8K video at 30fps, 4K video at 30/60/120 fps, 1080p video at 30/60 fps
Super Slow Motion: 1080p video at 240 fps, 720p video at 480 fps
Time-Lapse: 1080p at 30fps, 4k at 30fps
Video Editor

Pentru camera frontală, lucrurile nu mai sunt atât de spectaculoase. OnePlus 9 Pro oferă o cameră de 16 MP, cu o diafragmă de 2,4 care filmează doar 1080 și doar cu 30 fps. Așadar, nu va fi o opțiune pentru vlogeri.

Dispaly de top

OnePlus 9 Pro impresionează în continuare cu display-urile cu rată foarte mare de reîmprospătare. De data asta avem un Fluid AMOLED cu 120 Hz care oferă o rezoluție de 3216 X 1440 pixeli, 525 ppi.

Performanțele sunt asigurate de un procesor performant Qualcomm® Snapdragon™888 care va fi antrenat de 8 sau 12 gb (în funcție de versiune).

Bateria de 4.500 mAh va avea viață grea în mâna unuio utilizator pasionat de video căruia îi mai place și țină și ecranul la 120 Hz, dar încărcătorul de 65W ne asigură că nu se va pierde mult timp lângă priză.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Am deschis un studio foto în sectorul 4. Ce trebuie să știi înainte de a face pasul

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here