Am documentat în ultima perioadă ofertele producătorilor de telefoane mobile și m-am gândit că ar fi util un articol despre topul telefoanelor sub 2000 lei. Sigur că este o clasificare ce primește și o ușoară notă de subiectivism. În schimb, cred că este important să știm ce concesii au fost făcute de producători.

Autor: Vlad Manolache

Încă de anul trecut, toate marile companii producătoare de telefoane mobile au acordat o importanță deosebită clasei mid-range. Mai exact, au dat tot ce au putut să pună cât mai multe opțiuni de la telefoanele de top pe smartphone-uri sub 2000 de lei. Noua strategie, care s-a fundamentat pe o serie de previziuni de natură economică, a făcut ca acum să avem telefoane mai bune la prețuri accesibile. Însă este tot mai vizibilă amprenta chinezilor în acest segment și pare că au prins mult teren în Europa.

Xiaomi mi 10T, dacă vrei un procesor de top

Din tot ce am văzut pe piață, Xiaomi mi 10T mi se pare a fi o alegere bună pentru cei care sunt pasionați de gaming sau cei care vor pur și simplu un telefon care să se miște foarte bine mult timp de acum înainte. Mi-a atras atenția procesorul Qualcomm SM8250 Snapdragon 865, care este o raritate la categoria de telefoane sub 2000 lei, dar și un ecran cu o rată de refresh de 144 Hz care i-a pus pe gânduri pe competitori. Bateria de 5000 mAh e capabilă să te țină mai bine de o zi la un nivel de utilizare moderat.

Așadar, are câteva atuuri care îl ține sus în top, mai ales că acum poate fi cumpărat la un preț de sub 1600. În plus, are și 5G.

Puncte slabe:

Dacă te decizi să îl cumperi, trebuie să știi că există și o parte mai puțin fericită. Camera de 64 mp ne este cea mai bună din această categorie de preț și mulți utilizatori susțin că mai există mici erori care probabil se vor repara după un update de soft. Iar dacă înainte ai avut un telefon cu ecran amoled, nu cred că te va mulțumi IPS-ul de pe Xiaomi mi 10T.

Realmi 8 Pro, pentru cei pasionați de megapixeli

top telefoane sub 2000 l

Citește și: Am deschis un studio foto în sectorul 4. Ce trebuie să știi înainte de a face pasul

Pentru cei pasionați de fotografie, Realmi 8 Pro pare a fi o alegere cât se poate de bună. Este singurul smartphone sub 2000 de lei care oferă o cameră de 108 MP, ceea ce nu este deloc de neglijat. Așa că dacă îți place să faci fotografii, Realmi poate fi o alegere excelentă. Poate la fel de “șocant” pentru brandurile cu istorie este că acest telefon oferă și un ecran Super AMOLED, iar prețul telefonului este de aproximativ 1400 lei.

Puncte slabe:

Pentru a-l putea oferi la un preț atât de rezonabil după ce au pus o cameră performantă și un ecran de top, compania a trebuit să facă anumite concesii. Așadar, smartphone-ul este dotat cu un procesor Qualcomm SM7125 Snapdragon 720G, mai slab decât cel de la Xiaomi, și nu are 5G.

 OnePlus Nord, un telefon echilibrat

top telefoane sub 2000 lei

OnePlus a accesat plaja telefoanelor sub 2000 de lei cu seria Nord, respectiv OnePlus Nord, OnePlus Nord N10 și OnePlus Nord N100. Dintre ele l-aș recomanda pe primul pentru cei care doresc un telefon echilibrat care poate face față multor provocări atât în zona de gaming cât și în cea a fotografiei. Are un procesor Qualcomm Snapdragon 765G, are o carcasă din materiale premium, 5g, un Amoled cu 408 ppi și o cameră de 48 mp care nu te va face de râs.

Puncte slabe

OnePlus Nord are o baterie de doar 4115 mAh și se pare că nu are protecție la stropi sau praf precum device-urile de la Samsung din aceeași categorie de preț.

Urmărește-ne și pe Facebook!

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here