Am realizat recent o ședință foto “maternity” puțin diferită de cele pe care le-am mai tot văzut și am hotărât să îți împărtășesc câteva din secretele unui astfel de proiect. Așadar, este bine să citești cele câteva rânduri înainte să încerci și tu.

Autor: Vlad Manolache

În momentul în care am decis să creez un studio foto, ceea ce s-a dovedit a fi un proiect destul de costisitor, am pornit de la convingerea că va fi în primul rând un loc în care să creez pentru mine și apoi pentru monetizare, ceea ce te sfătuiesc și pe tine. Unul dintre cele mai recente proiecte personale a fost o ședință foto “maternity” pe care am încercat să o abordez într-o manieră proprie, deși am simțit în unele momente că sunt influențat și de fotografiile din zona asta pe care le-am mai văzut de-a lungul timpului. A fost o experiență extraordinară și recomand să o încerci dacă ai un loc în care să creezi o poveste. Însă înainte să te apuci de așa ceva este important să cunoști câteva aspecte.

sedinta foto maternity vlad manolache

Ce trebuie să faci înainte de a pune mâna pe cameră

Este bine să știi că o ședință foto maternity nu este ca una din cele obișnuite de portret. Viitoarele mămici au nevoie de încredere și de empatie pentru a ajunge într-un punct de relaxare care să te ajute să lucrezi proiectul fotografic așa cum ți-ai imaginat. În primul rând, este recomandat să acorzi o importanță deosebită dialogului de dinainte de începerea shooting-ului în care sa încerci să atenuezi o stare de disconfort cauzată de luarea în greutate, dar să și identifici complexele și să le poți masca în fotografie.

sedinta foto maternity vlad manolache

Apelează la un asistent

O ședință foto în studio impune în unele cazuri și prezența unui asistent. Ei bine, shootig-ul “maternity” este unul din acele cazuri. Dacă ți-ai propus să te joci cu materiale vaporoase și alte elemente al căror montaj presupune mult timp, atunci cheamă un ajutor. Graviduțele, de cele mai multe ori, nu pot sta foarte multe minute în picioare în așteptarea compunerii unui nou cadru.

sedinta foto maternity vlad manolache

 

Câteva informații despre setup

În general, setup-ul trebuie realizat în funcție de ideile pe care vrei să le pui în practică. Dacă te ajută, am să îți spun ce am folosit eu la ședința foto pe care o poți vedea pe PHOTOLOOP.RO .

sedinta foto maternity vlad manolache

Spre deosebire de ședințele foto de portret sau de fashion, de data asta am folosit mai puțin echipament. În cele mai multe dintre cazuri m-am jucat cu două blițuri de 600w cu softbox-uri generoase și unul de 200 pentru contur. Pentru planurile medii am utilizat o lumină și o blendă. În cazul fotografiilor cu subiectul în umbră, (siluetă) am creat o lumină uniformă care să se reflecte din spatele subiectului.

sedinta foto maternity vlad manolache

 

Apelează la spiritul creativ

Chiar dacă ai văzut deja multe fotografii care îți plac și pe care ai vrea să le reproduci, gândește-te și la câteva cadre care să vorbească despre viziunea ta asupra momentului. Acele fotografii vor fi cele mai apreciate și pot deveni chiar sursă de inspirație pentru alți fotografi.

sedinta foto maternity vlad manolache

Dacă articolul ți-a fost util, te aștept cu un like pe Facebook .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here