Am coborât prin gangul de lângă Cinema Union spre cafeneaua de sub copaci din apropierea Cișmigiului. E un loc în care poți suporta căldura de peste 30 de grade de afară pentru că se face puțin curent si e umbra tot timpul zilei. La câțiva metri de terasa improvizată a cafenelei l-am văzut pe bătrânelul din imagine cum a urcat o cutie de livrări pe un scuter prăpădit, a scos telefonul mobil și a început să apese pe ecranul telefonului într-o viteză uimitoare. Era grăbit pentru că avea o misiune: cea de a livra o comandă de burgeri cât mai repede.

L-am întrerupt din activitatea lui ce parea a fi foarte importantă cu o fotografie și câteva întrebări despre vârstă și activitate. A simțit că m-am apropiat de el, a ridicat ochii din telefon și a zâmbit.  Era”Delivery boy” la 73 de ani. A recondiționat un scuter, i-a construit o apărătoare de vânt și ploi, și-a pus casca pe cap și a plecat la treabă! Trăia cumva, el știe cum.

Nu am tras și al doilea cadru pentru că nici eu nici el nu ii mai vedeam rostul. Restul poveștii livratorului de 73 de ani o ofer imaginației pentru ca fiecare să își extragă lecția de care are nevoie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here