Tehnologie de ultimă oră ascunsă într-un ambalaj vintage de care s-au indrăgostit fotografii ultimelor zeci de ani din întreaga lumea. Cam așa aș putea defini noul Leica M11, care aduce pe piață un senzor capabil să ofere o rezoluție de 60 MP. 

Autor: Vlad Manolache

Leica M11 păstrează forma și calitatea materialelor care i-au adus faimă în întreaga lume, însă în interior nu mai regăsim nimic din vechile sisteme. Noua cameră vine acum cu un senzor de 60 de megapixeli dotat cu ” Triple Resolution Technoligy”, ceea ce îi oferă fotografului posibilitatea de a opta pentru crearea de imagini de 60MP, 36MP sau 18MP în Format RAW DNG sau JPEG. Sistemul ajută utilizatorul să obțină fotografii la rezoluții diferite în funcție de scopul pentru care a fost creată fotografia. Mai exact, de ce să faci la nuntă fotografii de 60 MP dacă nu le vei folosi niciodată la banere de zeci sau sute de metri pătrați? În schimb, la fotografia comercială care ar putea fi expusă la dimensiuni gigantice, cei 60 MP sunt de mare ajutor.

Leica M11 lumea ta

Mai putine reîncărcări

Pe partea din spate a camerei Leica M11 a fost montat acum un touchscreen performant de 2.3 milioane de pixeli. Producătorul se laudă și cu o baterie de 1800 mAh, care oferă cu 64% mai multă energie față de versiunile trecute. De pe cameră nu lipsește nici portul USB-C care servește și la încărcare.

În privința stocării, Leica M11 a fost dotat tot cu port pentru card SD, dar și cu o memorie internă de 64 GB care poate fi folosită și pe post de card de backup.

Din datele oferite de producător reiese că noua cameră oferă o plajă ISO de la 64 la 50.000 și are capacitatea de a fotografia cu la un timp de expunere de până la 1/16000 sec.

Cât despre prețul noului Leica M11, trebuie specificat că este pentru puține buzunare. Fanii mărcii vor trebui să plătească aproape 9000 de dolari pentru cea mai performantă cameră din clasa M dacă și-o doresc.

Lumea ta îți recomandă să citești și: Preseturi pentru Lightroom? Ce trebuie sa știi înainte sa dai bani pe ele

photo credit: petapixel.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here