Ai auzit de păcăleli date de Black Friday sau ți s-a întâmplat chiar ție să pici în capcană? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi inteligent site-urile de pe care vei comanda anul ăsta.

Noiembrie se desfășoară sub semnul Black Friday și cu siguranță ai deja o listă de cumpărături în minte pe care vrei să o concretizezi în perioada marilor reduceri. Și pentru că magazinele fizice nu mai sunt o opțiune pentru oamenii activi care pun preț pe timpul lor, magazinele online vor concura în oferte și servicii menite să atragă atenția până și celor care nu își propun să facă vreo achiziție. Însă goana după prețul cel mai bun este de cele mai multe ori speculată și de cei care pregătesc mari păcăleli care să ne facă o adevărată  Vineri neagră. Există totuși câteva sfaturi care, odată urmate, vor conduce la o experiență de cumpărare mai mult decât plăcută.

Ce spun rating-ul și recenziile clienților despre magazin

O primă metodă prin care poți evita păcălelile de Black Friday este ca, înainte de a comanda produse de pe un site, să verifici rating-ul și comentariile altor clienți. Doar așa vei afla despre experiența oamenilor în raport cu magazinul respectiv. Și pentru a fi sigur că acele

comentarii sunt reale, nu te rezuma la a citi doar ultimele păreri. Caută comentarii scrise cu cel puțin o lună înainte de Black Friday și vei afla părerile sincere. Și nu uita că și numărul recenziilor contează. Am luat drept exemplu S77.ro, un magazin online care vinde încălțăminte din piele naturală și care a dat deja start-ul la Black Friday. Un număr de peste 900 de recenzii scrise în ani de zile semnalează faptul că site-ul nu a apărut peste noapte, iar produsele vândute au fost conform așteptărilor clientelor, fapt demonstrat și de ratingul de 4.7.

Fotografiile de pe S77.ro sunt realizate de Photo Loop

Verifică prețurile pe site-uri similare

Pentru a fi sigur/ă că site-ul pe care l-ai găsit are cele mai mici prețuri, încearcă să le compari cu cele afișate de cel puțin alte două magazine online de profil. Spre exemplu, o pereche de ghete din piele naturală costă acum 169 lei pe S77.ro, preț redus de la 329 lei, (Vezi AICI ) ,dar asta nu te oprește să cauți și pe un alt site ghete similare pentru a decide singură că S77.ro iese câștigător la capitolul reduceri. Iar un alt aspect de care trebuie să ții seama atunci când vrei să compari un produs, este descrierea lui. Există posibilitatea ca pe un alt site să găsești același model, însă în descriere să afli că este fabricat din piele ecologică sau din alte materiale mult mai ieftine și de slabă calitate.

 

Verifica-ți șansele de a înlocui produsul sau de a primi banii înapoi

O comandă plasată și plătită nu trebuie să fie nicidecum o acțiune irevocabilă. Firmele care își respectă clienții vor avea politici de retur serioase în care cumpărătorul este pus pe primul plan. Într-o lume civilizată, nu ar trebui să existe condiția ca produsul odată comandat să nu mai poată fi returnat sau că ești obligat/ă să cumperi un produs de aceeași valoare. Pentru a fi sigur/ă că banii dați nu vor fi pierduți în cazul în care produsul nu îți vine sau este defect, citește politica de retur a magazinului online înainte de a comanda. Iar asta este un punct forte al celor de la S77. Poți consulta AICI.

 

Ai verificat să vezi dacă există o firmă în spatele site-ului?

În perioada Black Friday tentația este mare, dar și păcălelile pot fi pe măsură. De cauza asta este important să căutam, în magazinul online care ne-a sedus cu oferta lui, date despre firma din spate. Dacă nu există date despre vreo entitate care deține acel site de vânzare, atunci ar trebui să ne punem un mare semn de întrebare cu privire la credibilitatea magazinului. Iar dacă există date despre o firmă, atunci la o simplă căutare pe Google vei găsi număr de identificare, vechimea și multe alte informații oficiale, ceea ce înseamnă că cineva răspunde pentru eventuale daune.

Vezi toate reducerile de Black Friday de pe S77 AICI!

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here