Nikon Z8 va deveni realitate în 2023. Se vorbește deja despre datele tehnice ale noii camere așteptate de cei care își doresc ceva mai multă performanță în comparație cu Z7, dar care nu își permit un Z9.

Autor: Vlad Manolache

Primăvara anului viitor pare să fie momentul potrivit pentru lansarea camerei Nikon Z8, despre care se vorbește deja foarte intens. Există însă o întrebare care îi macină pe mulți nikoniști doritori de un upgrade: Va fi cu adevărat o revelație sau doar un competitor pentru Sony A7RV? Greu de spus, dar avem totuși câteva informații și zvonuri neinfirmate de cei de la Nikon cu privire la caracteristicile noului Z8.

Citește și:Obiective Sony care m-au dezamăgit

Senzor de peste 60MP și un procesor care promite

Au apărut deja informații cu privire la caracteristicile noului Nikon Z8 care ne ajută să ne facem o idee. Printre ele se află dimensiunea senzorului care va avea puțin peste 60 de megapixeli, înregistrare video 8K pe 10 biți, sloturi pentru carduri Dual CFexpress Type A/SD si o îmbunătățire cu privire la autofocus.

Din specificațiile care s-au tot zvonit în ultima perioadă, se pare că Nikon Z8 se dorește a fi mai mult un competitor pentru Sony A7RV și nu neapărat o revelație în piața foto-video. Chiar și prețul lui ar fi foarte apropiat de cel al noului Sony.

Iată căteva specificații ale noului Sony din seria R

Senzor CMOS Exmos R full frame, 61,0 MP  iluminat din spate

Motorul BIONZ XR avansat crește viteza de procesare de până la 8x

Înregistrare video la 8K 24p (25p) și 4K 60p (50p)

Fotografiere continua cu 10fps cu bliț

Citește și: O minciună din fotografie care trebuie demontată

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here