Ma duceam la magazin cand o femeie s-a apropiat de mine cu un clip board in mana, aproape ca I-am raspuns “N-am!” doar ca nu cerea nimic! Vroia sa imi ofere o sedinta gratis de ceva. A ingaimat dezarmata ceva cu “sa imi primesc cadoul…” Am priceput repede din context, fata asta era o antreprenoare la inceput de drum si eu ii raspunsesem fix aiurea insa fireste id-ego-supra ego au convenit ca a fost ok sa fiu “naspa” ca ma grabeam inapoi acasa la copil.

Autor: Loredana Manolache

Partea dramatica e totusi ca ne lipseste profund un simt al caritatii si civismului. Traim intr-o tara cu multe drame reale si cu niste poli geografici ai saraciei in UE. Si ce facem in privinta asta?! Nimiiiiic! Dam din umeri si zicem ca statu’ Ceausescu “PSP”, intelegeti voi…

E drept ca romanul duce inselatoria la nivel de mare arta si stie adesea ce poveste sa serveasca alaturi de mana intinsa, dar internetul face multe cazuri usor verificabile, nu mai zic de asociatii si situatiile lor.

Citește și: Cinci lucruri pe care nu le știai despre SONY

Departe de Romania mizera, vad in jurul meu multi oameni cu situatii decente care ar putea dona…nu neaparat bani ci obiecte banale, oameni care ar putea face chiar si …voluntariat dar nimeni nu o face!

De ce? nu pt ca sunt oameni rai ci pt ca nimeni nu ne invata. Parintii, Scoala, DGASPC-ul, nimeni nu ne spune clar ce pasi sunt de urmat si nu sadeste in noi obisnuita si uite asa noi ca indivizi nu ne mobilizam altfel decat miscati de vreo drama catastrofica hiper mediatizata care e “pe trend”.

Binele se face foarte usor de fapt, daca vrei. Sunt varstnici care au nevoie de socializare, bolnavi care au nevoie de o transfuzie, copii care se bucura ca primesc un ghiozdan sau incaltari noi…sau vechi…o familie nevoiasa care s-ar bucura de o canapea “din colectia veche”. Parca nu intelegem ca daca noi traim decent, putem milita si pentru decenta altora in loc sa ne dorim tot pt noi mai mult.

Am ramas undeva in subconstientul colectiv cu foamea tovarasului colectivizat cu forta. Privim chioras la statele dezvoltate fara sa intelegem de fapt puterea voluntariatului si a unui sistem social pus la punct pe bune, in care tot surplusul, nu doar N% impozit anual e redirectionat acolo unde e nevoie de generatii!

Cauta tu locsorul ala mic unde binele tau poate lumina!Romania codasa caritatii

Foto credit: Photo Loop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here