Poți vorbi despre fotografie ca artă atunci când vine vorba despre imagini oficiale? Francezii au demonstrat că este posibil chiar la cel mai înalt nivel. Emmanuel Macron se pare că este fan al fotografiei atipice care abundă de expresivitate. Iar Soazig de La Moissonnière face o treabă minunată.

Autor: Vlad Manolache

Într-un mediu în care totul se desfășoară sub semnul rigorii, se pare că este loc și de puțină artă. Cam așa se vede din afară povestea de la Palatul Elysee, unde Soazig de La Moissonnière, fotografa lui Emmanuel Macron, se joacă deseori cu lumini și umbre, cu surprinderea perfectă a stărilor prin care trece zi de zi președintele Franței și cu armonizări dintre spații și stări prin compoziție. Deși nu sunt un fan al politicii lui Macron, trebuie să recunosc faptul că, prin munca depusă de fotograf și de consilierul de imagine, a reușit să își creeze o imaginea de președinte “cool”.

Lumea ta îți recomandă să citești și: Unde greșim cu educația? De la modernizare la rateu

Cu ce pozează Soazig de La Moissonnière

Dacă unii încearcă să ne spună că fără mirrorless nu se mai poate în vremurile astea, Soazig de La Moissonnière demonstrează contrariul. În fotografii apare cu un DLSR de la Cannon, ceea ce înseamnă că robustețea camerei nu este un impediment pentru o femeie care își cunoaște scopul și își iubește meseria. Mai mult, în multe imagini, apare și cu obiective greoaie precum 70-200 mm cu f 2.8 sau 24-70mm cu f 2.8, toate premium.

 Cum a ajuns la Elysee

Relația profesională dintre Emmanuel Macron și Soazig de La Moissonnière a început înainte de alegerile prezidențiale. Primele cadre cu actualul președinte al Franței au fost surprinse în timpul în care acesta era ministrul al economiei. Iar în 2017 i-a făcut primul portret oficial.

Soazig de La Moissonnière, înainte de a deveni fotograf independent, a studiat timp de cinci ani la Cours Florent și a devenit regizor. În 2006 a început să studieze la Școala de Fotografie și Formare în Fotografie și a fost atrasă o bună perioadă de expresiile oamenilor pe care îi întâlnea pe stradă. Ulterior a accesat lumea politică prin fotografierea mai multor persoane publice precum purtători de cuvânt și diferiți activiști. Primul poster oficial pe care l-a făcut unui politician a fost cu chipul lui François Bayrou.

Merită să vedeți fotografiile de pe pagina ei de instagram!

Sursă foto: https://www.instagram.com/soazigdelamoissonniere/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here